Na ulicama još 25 novih autobusa

Bez autora
Sep 28 2011

Gradski prevoz od utorka je bogatiji za 25 novih, savremeno opremljenih autobusa kompanije "Veolia transdev", koji će početi da krstare na redovnim gradskim linijama. Moderna ekološka vozila, za čiju je kupovinu izdvojeno 3,2 miliona evra, predstavljena su u utorak na beogradskom Pristaništu. Vozila su proizvedena po najnovijim tehnologijama, poseduju klimu, dupla stakla, savremenu tehničku opremu i motor "evro 5".Stabilna poslovna politika kompanije "Veolia transdev", konstantna ulaganja, podrška domaćoj proizvodnji i zaštita životne sredine, će doneti mnogo koristi tržištu Srbije.

Na ulicama još 25 novih autobusaGradski prevoz od utorka je bogatiji za 25 novih, savremeno opremljenih autobusa kompanije "Veolia transdev", koji će početi da krstare na redovnim gradskim linijama.

Moderna ekološka vozila, za čiju je kupovinu izdvojeno 3,2 miliona evra, predstavljena su u utorak na beogradskom Pristaništu.

Vozila su proizvedena po najnovijim tehnologijama, poseduju klimu, dupla stakla, savremenu tehničku opremu i motor "evro 5".

Klas Gothold, direktor kompanije "Veolia transdev", naglasio je da će stabilna poslovna politika te kompanije, konstantna ulaganja, podrška domaćoj proizvodnji i zaštita životne sredine, doneti mnogo koristi tržištu Srbije.

- Ova investicija je najveće pojedinačno ulaganje u nove autobuse ove godine, a važno je istaći da su oni kupljeni od domaćeg proizvođača, čime je pomognuta i domaća privreda - kaže Gothold, napominjući da im je u pomoć pritekla Vlada Srbije sa povoljnom stimulacijom.

Svaki od autobusa te kompanije nalazi se u posebnom sistemu nadzora, pomoću kojeg se, u svakom momentu, prati kretanje svakog vozila u gradu i beleži njegova brzina, potrošnja goriva i ekonomičnost vožnje.

Novi autobusi, čiji je proizvođač firma "Neobus" iz Novog Sada saobraćaće na sedam dnevnih i četiri noćne linije, među kojima su "74", "75", "47", "65" i "59".

Kompanija "Veolia transport" u Srbiji je prisutna od kraja 2006. godine, kada je kupila većinski deo akcija AD "Litas" iz Požarevca, a 2011. godine, spajanjem "Veolia transporta" i "transdeva" , nastala je nova firma "Veolia transdev", koja posluje u 27 zemalja. Visina investicija te kompanije u Srbiji je dostigla 14 miliona evra, a treba očekivati nova ulaganja, jer je početkom meseca dobila tender za gradski saobraćaj u Zaječaru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik